Archive for marca 2016

Puszyste babeczki podwójnie cytrynowe

Czytaj więcej » | 3 Comments »

Tak na ostatnią chwilę, mam jeszcze dla Was przepis na proste i pyszne babeczki z orzeźwiającym aromatem cytryny. Ich przygotowanie zajmuje około 30 minut, a składniki do ich wykonania na pewno znajdą się w kuchennych szafkach, dzięki czemu można je przygotować wtedy, gdy niespodziewanie najdzie nas ochota na coś pysznego. To są ulubione babeczki mojej siostry, która zawsze wcina je bez opamiętania :) Co ciekawe, zawsze wychodzą najlepsze gdy robimy je razem. Nie inaczej było i tym razem, babeczki wyszły idealne, a uśmiech na twarzy mojej siostry perfekcyjny :) Polecam, nie tylko na święta!


Jajka faszerowane na dwa sposoby

Czytaj więcej » | No Comments »

Faszerowane jajka obowiązkowo muszą pojawić się na wielkanocnym stole. Tak naprawdę można je nadziewać wszystkim na co tylko mamy ochotę. Ja miałam ochotę na suszone pomidory oraz ser pleśniowy i miodową musztardę. Wyszło pysznie :)

Żurawinowy nerkownik na daktylowym spodzie

Czytaj więcej » | 1 Comment »

Sernik z nerkowców, nernik, nerkownik - w sieci można znaleźć wiele nazw dla tego deseru. Cóż to takiego? To pyszne wegańskie ciasto przygotowane na bazie orzechów nerkowca i ulubionych dodatków. Ciasto nie zawiera ani grama białego cukru i jest pełne zdrowia. A przy tym jest bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje również lekko zmrożone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...