Pages

30 kwi 2014

Przepiórcze jajeczka zapiekane w kokilkach.

Śniadania wcale nie muszą być nudne, wystarczy szczypta kreatywności, kilka minut w zanadrzu i można stworzyć coś prostego i naprawdę pysznego, np. przepiórcze jajeczka zapiekane z pieczarkami i sosem śmietanowym z dodatkiem parmezanu. 




SKŁADNIKI (1 porcja)

3 jajka przepiórcze
1 duża pieczarka
2-3 pomidorki koktajlowe
dymka
łyżka śmietany
parmezan
bazylia
sól
pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.  Pieczarki umyć i posiekać w niedużą kostkę, dymkę oraz bazylię drobno posiekać i wymieszać z pieczarkami. Śmietanę wymieszać z parmezanem sola i pieprzem. Warzywa połączyć ze śmietaną.

2. Warzywa wymieszane z sosem ułożyć w kokilkach, wbić jajka, ułożyć pomidorki pokrojone w ćwiartki i posypać parmezanem lub solą. 

3. Zapiekać ok 10-12 minut w 180 °C, aż jajka się zetną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz