Pages

23 mar 2015

Owocogurt z granolą i masłem migdałowym

Jogurt, owoce i granola to połączenie, które chyba zna każdy :) Czasem z odrobiną miodu, innym razem ze szczyptą cynamonu, czy kakao. Ale gdyby tak dodać trochę masła migdałowego? :) Dla mnie bomba :) 

SKŁADNIKI (1 porcja)

  • 125g jogurtu naturalnego 
  • 4 łyżki ulubionej granoli
  • 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego)
  • maliny, borówki i truskawki 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki.
  2. W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę, masło migdałowe i owoce.
  3. Podajemy od razu, wtedy granola pozostanie chrupiąca.

Smacznego!





8 komentarzy:

  1. Idealne na śniadanko :D

    OdpowiedzUsuń
  2. coś pysznego! w prostocie tkwi smak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak :) Czasem lubię poeksperymentować, ale czasem najprostrze rzeczy smakują najlepiej :)

      Usuń
  3. Masła migdałowego jeszcze nie miałam okazji próbować, a na pewno smakuje pysznie, bo ja po prostu kocham migdały;)
    Robisz naprawdę ładne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj koniecznie, jest bardziej kremowe i delikatne niż orzechowe, ja je uwielbiam :)
      Dziękuję :) O tym jak nauczyłam się w jeden dzień robić zdjęcia o kilka klas lepsze napiszę wkrótce na blogu :)

      Usuń
  4. Wygląda obłędnie :) nie mogę doczekać się sezonu na maliny i truskawki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też! Czekam jeszcze z utęsknieniem na nektarynki, takie słodkie i chrupkie :D

      Usuń