Pages

27 lip 2015

Zapiekanki z cukinią, pomidorem, fetą i oliwkami

Pyszne, kolorowe zapiekanki, które znikają ze stołu w oka mgnieniu :) Polecam na sycące śniadanie lub szybką kolację. 

SKŁADNIKI (4 szt.)

  • 4 kromki chleba pełnoziarnistego ( u mnie graham)
  • 4 plastry pomidora
  • 8 plasterków cukinii
  • 4 zielone oliwki
  • 2 łyżki sera feta
  • 4 plasterki mozarelli
  • listki świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • świeżożmielony pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kromki chleba delikatnie skrapiamy oliwą, układamy plastry cukinii i pomidora. 
  2. Całość posypujemy pokruszonym serem feta, mozarellą i oliwkami pokrojonymi w małe plasterki.
  3. Doprawiamy świeżozmielonym pieprzem. Układamy listki bazylii i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 min.
  4. Po wyjęciu z piekarnika układamy na zapiekankach listki świeżej bazylii.

Smacznego!



3 komentarze: