Pages

20 lip 2014

Pomidorowa salsa do nachosów- prosta, szybka i pyszna

Jeśli lubice nachosy to koniecznie wypróbujcie przepis na pomidorową salsę. Robi się ją w 5 minut, a smak jest naprawdę rewelacyjny. Czuć w niej lekką nutę świeżych ziół i odrobinę ostrości dzięki czosnkowi. Salsa w połączeniu z nachosami stanowi duet doskonały. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do mięs z grilla. 


SKŁADNIKI

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 listków świeżej bazylii / gałązki świeżzego oregano lub tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-2 łyżki ketchupu ( najlepej pudliszki albo heinz)


dodatkowo:

  • ulubione nachosy


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


  1. Pomidorki umyć, jeśli są duże przekroić na pół. Czosnek obrać ze skóki pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę. 
  3. Przełożyć do miseczki i podawać z nachosami albo jako dodatek do mięs z grilla.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. świetny pomysł:) przyda się na imprezę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie :) Na imprezach znika naprawdę szybko!

      Usuń