Pages

30 sie 2014

Sałatka z wędzonego kurczaka i różowych winogron podana w makaronowych muszlach.

Mam nadzieję, że conchiglioni jeszcze Wam się nie znudziło :) Tym razem propozucja jego podania na zimno, jako przekąskę. Od dawien dawna robię sałątkę z wędzonego kurczaka, makaronu i winogron, postanowiłam ją trochę zmodyfikować i zamiast dodawać do niej makaron w tradycyjny sposób, nadziałam pozostałymi składnikami sałatki ugotowane wcześniej makaronowe muszle. Smak jest rewelacyjny :)

SKŁADNIKI

3 udka wędzonego kurczaka
ok. 20 różowych lub czarnych winogron ( zielone się nie nadają)
15-20 makaronowych muszli 
1 łyżka majonezu
pieprz
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Muszle ugotować w lekko osolonej wodzie, tak aby były lekko al dente ( ok. 12-13 min). Wystudzić.

2. Udka kurczaka obrać ze skórki. Pozostałe mięso oddzielić od kości i pokroić w niedużą kostkę.

3. Winogrona przekroić na ćwiartki i usunąć pestki.

4. Kurczaka, winogrona, majonez wymieszać w miseczce i dodać sól i pieprz do smaku.

5. Muszle nadziać przygotowaną sałatką i podawać jako przekąskę, świetnie sprawdza się również jako lunch, czy kolacja.

Smacznego!


Dieta Śródziemnomorska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz