Mam nadzieję, że conchiglioni jeszcze Wam się nie znudziło :) Tym razem propozucja jego podania na zimno, jako przekąskę. Od dawien dawna robię sałątkę z wędzonego kurczaka, makaronu i winogron, postanowiłam ją trochę zmodyfikować i zamiast dodawać do niej makaron w tradycyjny sposób, nadziałam pozostałymi składnikami sałatki ugotowane wcześniej makaronowe muszle. Smak jest rewelacyjny :)
3 udka wędzonego kurczaka
ok. 20 różowych lub czarnych winogron ( zielone się nie nadają)
15-20 makaronowych muszli
1 łyżka majonezu
pieprz
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Muszle ugotować w lekko osolonej wodzie, tak aby były lekko al dente ( ok. 12-13 min). Wystudzić.
2. Udka kurczaka obrać ze skórki. Pozostałe mięso oddzielić od kości i pokroić w niedużą kostkę.
3. Winogrona przekroić na ćwiartki i usunąć pestki.
4. Kurczaka, winogrona, majonez wymieszać w miseczce i dodać sól i pieprz do smaku.
5. Muszle nadziać przygotowaną sałatką i podawać jako przekąskę, świetnie sprawdza się również jako lunch, czy kolacja.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz