Pages

27 kwi 2015

Trójskładnikowe lody truskawkowe - błyskawiczne

Sezon na domowe lody uważam za oficjalnie otwarty :) Na pierwszy ogień poszły błyskawiczne lody truskawkowe, do których przygotowania potrzeba tylko mrożonych truskawek, mascarpone ( w wersji bardziej rozpustnej) lub jogurtu greckiego (w wersji zdrowszej) i ulubionego słodzidełka. Pięć minut i gotowe :)


SKŁADNIKI (6 porcji)

  • 400g mrożonych truskawek
  • 150g mascarpone lub jogurtu greckiego
  • 2 łyżki ksylitolu/cukru


dodatkowo

  • 6 wafelków do lodów



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w wąskim i wysokim naczyniu i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę.
  2. Przy pomocy łyżki lub szpatułki nakładamy lody do wafelków i podajemy. Lody należy zjeść od razu, nie powinno się ich mrozić, z uwagi na użycie mrożonych owoców, które w trakcie miksowania uległy już częściowemy rozmrożeniu.

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Wspaniały pomysł. Gdy nadejdzie sezon na truskawki na pewno go wykorzystam;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też już nie mogę się doczekać naszych polskich słodkich prawdziwych truskawek:)

      Usuń
  2. Zjadłabym takie lody :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń