Trójskładnikowe lody truskawkowe - błyskawiczne

Sezon na domowe lody uważam za oficjalnie otwarty :) Na pierwszy ogień poszły błyskawiczne lody truskawkowe, do których przygotowania potrzeba tylko mrożonych truskawek, mascarpone ( w wersji bardziej rozpustnej) lub jogurtu greckiego (w wersji zdrowszej) i ulubionego słodzidełka. Pięć minut i gotowe :)


SKŁADNIKI (6 porcji)

  • 400g mrożonych truskawek
  • 150g mascarpone lub jogurtu greckiego
  • 2 łyżki ksylitolu/cukru


dodatkowo

  • 6 wafelków do lodów



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w wąskim i wysokim naczyniu i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę.
  2. Przy pomocy łyżki lub szpatułki nakładamy lody do wafelków i podajemy. Lody należy zjeść od razu, nie powinno się ich mrozić, z uwagi na użycie mrożonych owoców, które w trakcie miksowania uległy już częściowemy rozmrożeniu.

Smacznego!




This entry was posted on 27 kwi 2015 and is filed under ,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Trójskładnikowe lody truskawkowe - błyskawiczne”

  1. Wspaniały pomysł. Gdy nadejdzie sezon na truskawki na pewno go wykorzystam;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też już nie mogę się doczekać naszych polskich słodkich prawdziwych truskawek:)

      Usuń
  2. Zjadłabym takie lody :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...