Pages

25 sie 2015

Arbuz, mięta i feta z dressingiem miodowo - limonkowym

Dla jednych zbyt odważne, a dla innych uzależniające. O czym mowa? O połączeniu fety i arbuza. Ja je uwielbiam. Mogłabym jeść i jeść i jeść.... :) A z nutką mięty i pysznym słodko- kwaśnym dressingiem, to już w ogóle bez opamiętania :)

SKŁADNIKI (4 porcje)

  • 1/4 średniej wielkości arbuza
  • 1 kostka fety
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • świeżozmielony pieprz


dressing

  • 1 łyżeczka miodu
  • sok z 1 limonki (lub cytryny)
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w niedużą kostkę.
  2. Fetę kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i delikatnie mieszamy.
  3. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą.
  4. Całość posypujemy miętą, polewamy dressingiem i oprószamy świeżozmielonym pieprzem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz