Dla jednych zbyt odważne, a dla innych uzależniające. O czym mowa? O połączeniu fety i arbuza. Ja je uwielbiam. Mogłabym jeść i jeść i jeść.... :) A z nutką mięty i pysznym słodko- kwaśnym dressingiem, to już w ogóle bez opamiętania :)
- 1/4 średniej wielkości arbuza
- 1 kostka fety
- kilka gałązek świeżej mięty
- świeżozmielony pieprz
dressing
- 1 łyżeczka miodu
- sok z 1 limonki (lub cytryny)
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w niedużą kostkę.
- Fetę kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i delikatnie mieszamy.
- Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą.
- Całość posypujemy miętą, polewamy dressingiem i oprószamy świeżozmielonym pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz