Pages

18 sie 2015

Pieczona jaglanka z jagodami i serem

Jestem z powrotem :) Wakacyjny, upalny czas sprawił, że prawie w ogóle nie włączałam komputera, a tym samym zaniedbałam trochę blogowanie, za co Was bardzo przepraszam. Ale już wszystko wraca do normy :) Na początek mam dla Was zdrową i pyszną propozycję na śniadanie - serniko jaglankę z jagodami. Spróbujcie koniecznie :)



SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 2/3 szklanki płatków jaglanych
  • 1/3 szklanki mielonych migdałów
  • 100 g białego sera chudego
  • 2 duże łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru
  • ok 1/2 szklanki jagód

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ser, jogurt, jajka i erytrol/ksylitol/cukier miksujemy blenderem na gładką masę, jeśli masa będzie zbyt gęsta można dodać więcej jogurtu lub dodać odrobinę mleka. 
  2. Dodajemy płatki i migdały i delikatnie mieszamy.
  3. Do masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.
  4. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  5. Foremki napełniamy masą i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.
Smacznego!




12 komentarzy: