Pages

20 sie 2014

Kanapka z łososiem i pastą z awokado.

Jak już wielokrotnie wspominałam- kanapki wcale nie muszą być nudne ;) Tym razem mam dla Was taką o to propozycję-  wędzony łosoś, pasta z awokado, czosnku pomidorów i orzechów nerkowca oraz rukola i kremowy ser śmietanowy. To jest po prostu pyszne! :)


SKŁADNIKI:

1 bułka z sezamem
2 plastry łososia wędzonego
garść rukoli
plaster sera śmietanowego z pieprzem lub innego ulubionego
czerwona papryka

pasta z awokado

1 dojrzałe awokado
garść orzechów nerkowca
ząbek czosnku
3-4 pomidorki koktajlowe
sól i pieprz do smaku


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Awokado obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawalki. Czosnek obrać. Wszystkie składniki pasty umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę. Doprawic solą i pieprzem. 

2. Bułkę przekroić na pół, posmarować pastą, ułożyć rukolę, paprykę, ser, łososia, posmarować pastą drugą połowę bułki i przykryć nia łososia.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. Mniam :P Musi być pyszne :) Chyba jutro spróbuje :)
    http://neonowaja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń