Pages

20 maj 2015

Zielony koktajl z jabłkiem i młodym jeczmieniem

Kolejny pomysł na super zdrowy i pyszny koktajl. Swoją zdrową moc zawdzięcza młodemu jęczmieniowi i błonnikowi witalnemu (babka płesznik), a smak kwaśnemu jabłuszku i kremowemu bananowi - najlepiej gdy jest jeszcze lekko zielony :) 


SKŁADNIKI (1 porcja)

  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 banan (najlepiej lekko zielony)
  • 1 łyżeczka młodego jęczmienia
  • 1 łyżeczka błonnika witalnego
  • sok z 1/4 cytryny
  • 100 ml jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


  1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w mniejsze kawałki (można użyć jabłka ze skórką). Banan obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
  2. Owoce umieszcamy w blenderze, dodajemy jęczmień, błonnki, sok z cytryny oraz jogurt naturalny i miksujemy.
  3. Przelewamy do szklanki i podajemy od razu.
Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz