Pages

24 cze 2015

Pieczarki nadziewane suszonymi pomidorami, fetą i szczypiorkiem

Uwielbiam zapiekane warzywa, które w środku kryją pyszny farsz. A jeśli są tam suszone pomidory i ser feta to biorę w ciemno :) Jeśli macie w lodówce kilka dużych pieczarek koniecznie je nafaszerujcie!


SKŁADNIKI (4 szt.)

  • 4 duże pieczarki
  • 4 suszone pomidory
  • 4 łyżki sera feta
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 gałązki oregano
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pieczarki dokładnie myjemy i usuwamy ogonki. 
  2. Suszone pomidory i ogonki pieczarek kroimy w dość drobną kostkę. Łączymy z posiekanym szczypiorkiem, oregano i serem feta. Doprawiamy pieprzem do smaku.
  3. Pieczarkowe kapelusze napełniamy farszem i posypujemy parmezanem.
  4. Ukłądamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 15-18 min.
  5. Świetnie smakują ze świeżą rukolą i grzanką.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. świetny pomysł na przystawkę!

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak, moje klimaty! Uwielbiam faszerowane pieczarki :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń