Uwielbiam zapiekane warzywa, które w środku kryją pyszny farsz. A jeśli są tam suszone pomidory i ser feta to biorę w ciemno :) Jeśli macie w lodówce kilka dużych pieczarek koniecznie je nafaszerujcie!
- 4 duże pieczarki
- 4 suszone pomidory
- 4 łyżki sera feta
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 gałązki oregano
- 2 łyżki tartego parmezanu
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pieczarki dokładnie myjemy i usuwamy ogonki.
- Suszone pomidory i ogonki pieczarek kroimy w dość drobną kostkę. Łączymy z posiekanym szczypiorkiem, oregano i serem feta. Doprawiamy pieprzem do smaku.
- Pieczarkowe kapelusze napełniamy farszem i posypujemy parmezanem.
- Ukłądamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 15-18 min.
- Świetnie smakują ze świeżą rukolą i grzanką.
Smacznego!
świetny pomysł na przystawkę!
OdpowiedzUsuńO tak, moje klimaty! Uwielbiam faszerowane pieczarki :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/