Pages

12 cze 2015

Wegański krem kawowo-czekoladowy z owocami

Kolejna wariacja na temat kremu z awokado. Tym razem wersja kawowa z truskawkami i bananami. Najlepiej smakuje mocno schłodzony :)

SKŁADNIKI (2 porcje)
  • 1 dojrzałe awokado 
  • 1 banan
  • 1 kopiasta łyżka kakao
  • 1 kopiasta łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1-2 łyżki ksylitolu
  • 2-3 łyżki mleka migdałowego/ sojowego/ laskowego (można pominąć)


dodatkowo

  • truskawki
  • banan
  • mięta


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wydrążamy miąższ z awokado i przekładamy do blendera. Dodajemy banana, ksylitol oraz kawę rozpuszczalna i mleko. Miksujemy na gładki krem.
  2. Przekładamy do pucharków i schładzamy kilka godzin w lodówce.
  3. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty.

Smacznego!



6 komentarzy: