Wegański krem kawowo-czekoladowy z owocami

Kolejna wariacja na temat kremu z awokado. Tym razem wersja kawowa z truskawkami i bananami. Najlepiej smakuje mocno schłodzony :)

SKŁADNIKI (2 porcje)
  • 1 dojrzałe awokado 
  • 1 banan
  • 1 kopiasta łyżka kakao
  • 1 kopiasta łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1-2 łyżki ksylitolu
  • 2-3 łyżki mleka migdałowego/ sojowego/ laskowego (można pominąć)


dodatkowo

  • truskawki
  • banan
  • mięta


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wydrążamy miąższ z awokado i przekładamy do blendera. Dodajemy banana, ksylitol oraz kawę rozpuszczalna i mleko. Miksujemy na gładki krem.
  2. Przekładamy do pucharków i schładzamy kilka godzin w lodówce.
  3. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty.

Smacznego!



This entry was posted on 12 cze 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

6 Responses to “Wegański krem kawowo-czekoladowy z owocami”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...