Kolejna wariacja na temat kremu z awokado. Tym razem wersja kawowa z truskawkami i bananami. Najlepiej smakuje mocno schłodzony :)
- 1 dojrzałe awokado
- 1 banan
- 1 kopiasta łyżka kakao
- 1 kopiasta łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1-2 łyżki ksylitolu
- 2-3 łyżki mleka migdałowego/ sojowego/ laskowego (można pominąć)
dodatkowo
- truskawki
- banan
- mięta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wydrążamy miąższ z awokado i przekładamy do blendera. Dodajemy banana, ksylitol oraz kawę rozpuszczalna i mleko. Miksujemy na gładki krem.
- Przekładamy do pucharków i schładzamy kilka godzin w lodówce.
- Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty.
Smacznego!
Uwielbiam takie wegańskie wariacje ;)
OdpowiedzUsuńja też :)
UsuńKakao, kawa i banan smakują cudownie! Ale takiego kremiku jeszcze nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńsptóbuj koniecznie, pycha :)
UsuńZjadłabym takiego kremiku :)
OdpowiedzUsuńczęstuj się :D
Usuń