Jagodowo- kokosowy deser z nasionami chia - wegański

Połączenie naszych cudownych polskich jagód i egzotycznego mleczka kokosowego jest fantastyczne i naprawdę zaskakuje swoim smakiem :) Z dodatkiem soku z cytryny, nasionami chia i odrobiną ksylitolu to również prawdziwa bomba witaminowa :)

SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 1 szklanka jagód
  • 180 ml mleczka kokosowego
  • 1-2 łyżka ksylitolu (można więcej)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka nasion chia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jagody miksujemy z ksylitolem na gładką masę. Odkładamy 1/4.
  2. Pozostałą część miksujemy z 1/2 mleczka kokosowego i nasionami chia.
  3. Pozostałe mleczko ubijamy z sokiem cytryny i łyżeczką ksylitolu.
  4. W szklance układamy kolejno : jagody, jagody z mleczkiem kokosowym, i mleczko kokosowe z sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.

Smacznego!





This entry was posted on 29 cze 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

8 Responses to “Jagodowo- kokosowy deser z nasionami chia - wegański”

  1. Swietny deser. Zapisuje i koniecznie musze tez taki zrobic. Pozdrawiam:-).

    OdpowiedzUsuń
  2. Jagody i kokos? O tak, to połączenie pasuje do siebie perfekcyjnie...

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wręcz.. Wykwintnie.. Elegancko. Piękny deser, totalnie wpasował się w me gusta :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kokos i jagoda to niezawodne połączenie! Deser wygląda nieziemsko;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...