Połączenie naszych cudownych polskich jagód i egzotycznego mleczka kokosowego jest fantastyczne i naprawdę zaskakuje swoim smakiem :) Z dodatkiem soku z cytryny, nasionami chia i odrobiną ksylitolu to również prawdziwa bomba witaminowa :)
- 1 szklanka jagód
- 180 ml mleczka kokosowego
- 1-2 łyżka ksylitolu (można więcej)
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka nasion chia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jagody miksujemy z ksylitolem na gładką masę. Odkładamy 1/4.
- Pozostałą część miksujemy z 1/2 mleczka kokosowego i nasionami chia.
- Pozostałe mleczko ubijamy z sokiem cytryny i łyżeczką ksylitolu.
- W szklance układamy kolejno : jagody, jagody z mleczkiem kokosowym, i mleczko kokosowe z sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.
Smacznego!
Swietny deser. Zapisuje i koniecznie musze tez taki zrobic. Pozdrawiam:-).
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam :)
UsuńJagody i kokos? O tak, to połączenie pasuje do siebie perfekcyjnie...
OdpowiedzUsuńsmak jest naprawdę ciekawy :)
UsuńWygląda wręcz.. Wykwintnie.. Elegancko. Piękny deser, totalnie wpasował się w me gusta :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :) I zachęcam do spróbowania :)
UsuńKokos i jagoda to niezawodne połączenie! Deser wygląda nieziemsko;)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń