Archive for kwietnia 2015
Jogurtowiec z galaretkami
Czytaj więcej » | 8 Comments »
Biała nutella z nerkowców
Czytaj więcej » | 25 Comments »
Trójskładnikowe lody truskawkowe - błyskawiczne
Czytaj więcej » | 4 Comments »
Pudding chia z pieczonymi śliwkami
Czytaj więcej » | 3 Comments »
Pomidorowe curry z rybnymi kuleczkami
Naleśnikowe sakiewki z prażonymi jabłkami
Czytaj więcej » | 8 Comments »
Paluszki rybne z pomidorowo- kolendrową salsą
Czytaj więcej » | 4 Comments »
Cytrynowo- miętowy koktajl z młodym jęczmieniem
Czytaj więcej » | 6 Comments »
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
Czytaj więcej » | 9 Comments »
Wspaniała, soczysta rolada z pierśi z kurczaka, nadziana aromatycznym szpinakiem z mnóstwem czosnku i sera feta. Jest doskonała zarówno jako danie głowne, jak i wędlina do kanapek. Koniecznie wypróbujcie! :)
Ceviche, czyli ryba w cytrusach
Czytaj więcej » | 2 Comments »
Fotografia kulinarna - jak ją poznać w jeden dzień
Czytaj więcej » | 8 Comments »
Z czasem zaczęłam czytać coraz więcej na ten temat, jednak w internecie ciężko znaleźć porządną instrukcję robienia dobrych zdjęć, która byłaby w pełni zrozumiała dla totalnego amatora jakim jestem. Nie mniej nie poddawałam się i wciąż próbowałam znaleźć ten złoty środek na piękne zdjęcia. Mimo iż już dość dawno temu w moje ręce wpadła całkiem fajna lustrzanka to po zrobieniu nią kilku zdjęć szybko powędrowała na półkę. Nie ma co się dziwić takiemu obrotowi sprawy, bo jak można zrobić dobre zdjęcie lustrzanką w trybie auto :P
Truskawkowo miętowy koktajl z dodatkiem cytryny
Makaronowa sałatka z oliwkami, feta i pomidorami
Czytaj więcej » | 2 Comments »
Kokosowy pudding chia z leśnym sorbetem
Czytaj więcej » | 10 Comments »
Bruschetta z pomidorami, czosnkiem, świeżymi ziołami i parmezanem
Czytaj więcej » | 2 Comments »
Wielkanocna baba ajerkoniakowa
Czytaj więcej » | 2 Comments »
Mazurek z nutą PRL-u
Czytaj więcej » | No Comments »
Sałatka z papryką, kukurydzą i szynką
Czytaj więcej » | No Comments »
To jedna z tych sałatek, które zawsze znikają ze stołu bardzo szybko. Polecam ją szczególnie na nadchodzące Święta Wielkanocne, na pewno będzię mocnym punktem w menu :)
Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem
Czytaj więcej » | 3 Comments »