Pages

26 mar 2016

Puszyste babeczki podwójnie cytrynowe

Tak na ostatnią chwilę, mam jeszcze dla Was przepis na proste i pyszne babeczki z orzeźwiającym aromatem cytryny. Ich przygotowanie zajmuje około 30 minut, a składniki do ich wykonania na pewno znajdą się w kuchennych szafkach, dzięki czemu można je przygotować wtedy, gdy niespodziewanie najdzie nas ochota na coś pysznego. To są ulubione babeczki mojej siostry, która zawsze wcina je bez opamiętania :) Co ciekawe, zawsze wychodzą najlepsze gdy robimy je razem. Nie inaczej było i tym razem, babeczki wyszły idealne, a uśmiech na twarzy mojej siostry perfekcyjny :) Polecam, nie tylko na święta!


22 mar 2016

Jajka faszerowane na dwa sposoby

Faszerowane jajka obowiązkowo muszą pojawić się na wielkanocnym stole. Tak naprawdę można je nadziewać wszystkim na co tylko mamy ochotę. Ja miałam ochotę na suszone pomidory oraz ser pleśniowy i miodową musztardę. Wyszło pysznie :)

6 mar 2016

Żurawinowy nerkownik na daktylowym spodzie

Sernik z nerkowców, nernik, nerkownik - w sieci można znaleźć wiele nazw dla tego deseru. Cóż to takiego? To pyszne wegańskie ciasto przygotowane na bazie orzechów nerkowca i ulubionych dodatków. Ciasto nie zawiera ani grama białego cukru i jest pełne zdrowia. A przy tym jest bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje również lekko zmrożone.