Pages

12 sty 2015

Odchudzone rafaello, czyli fit trufelki

Te trufle to moje ostatnie odkrycie! Są idelalne z dwóch prostych powodów - są bardzo zdrowe i przepyszne. Składają się z mnóstwa dobroci dla naszego organizmi - m. in.  kaszy jaglanej, migdałów i oleju kokosowego. Brzmi średnio smacznie? To tylko pozory :) Trufle są fantastyczne i naprawdę przypominają w smaku sławne pralinki. Nie wierzycie? To spróbujcie! :)




SKŁADNIKI (ok. 20 trufli)

  • 6 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 6 łyżek wiórków kokosowych 
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2-3 łyżki miodu/syropu z agawy/ksylitolu/stewi (można więcej)


dodatkowo

  • popping z amarantusa
  • wiórki kokosowe



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, mielone migdały, olej kokosowy oraz wybrany "słodzik" umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy na gładką masę. 
  2. Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Jeśli masa za bardzo się klei da rąk, należy ręce delikatnie zwilżyć wodą.
  3. Gotowe kuleczki obtaczamy w amarantusie lub w wiórkach kokosowych. Najlepiej przechowywać w lodówce wtedy lekko tężeją.
Smacznego!






Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz