Pages

29 cze 2015

Jagodowo- kokosowy deser z nasionami chia - wegański

Połączenie naszych cudownych polskich jagód i egzotycznego mleczka kokosowego jest fantastyczne i naprawdę zaskakuje swoim smakiem :) Z dodatkiem soku z cytryny, nasionami chia i odrobiną ksylitolu to również prawdziwa bomba witaminowa :)

SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 1 szklanka jagód
  • 180 ml mleczka kokosowego
  • 1-2 łyżka ksylitolu (można więcej)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka nasion chia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jagody miksujemy z ksylitolem na gładką masę. Odkładamy 1/4.
  2. Pozostałą część miksujemy z 1/2 mleczka kokosowego i nasionami chia.
  3. Pozostałe mleczko ubijamy z sokiem cytryny i łyżeczką ksylitolu.
  4. W szklance układamy kolejno : jagody, jagody z mleczkiem kokosowym, i mleczko kokosowe z sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.

Smacznego!





8 komentarzy:

  1. Swietny deser. Zapisuje i koniecznie musze tez taki zrobic. Pozdrawiam:-).

    OdpowiedzUsuń
  2. Jagody i kokos? O tak, to połączenie pasuje do siebie perfekcyjnie...

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wręcz.. Wykwintnie.. Elegancko. Piękny deser, totalnie wpasował się w me gusta :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kokos i jagoda to niezawodne połączenie! Deser wygląda nieziemsko;)

    OdpowiedzUsuń