Arbuz, mięta i feta z dressingiem miodowo - limonkowym

Dla jednych zbyt odważne, a dla innych uzależniające. O czym mowa? O połączeniu fety i arbuza. Ja je uwielbiam. Mogłabym jeść i jeść i jeść.... :) A z nutką mięty i pysznym słodko- kwaśnym dressingiem, to już w ogóle bez opamiętania :)

SKŁADNIKI (4 porcje)

  • 1/4 średniej wielkości arbuza
  • 1 kostka fety
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • świeżozmielony pieprz


dressing

  • 1 łyżeczka miodu
  • sok z 1 limonki (lub cytryny)
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w niedużą kostkę.
  2. Fetę kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i delikatnie mieszamy.
  3. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą.
  4. Całość posypujemy miętą, polewamy dressingiem i oprószamy świeżozmielonym pieprzem.

Smacznego!


This entry was posted on 25 sie 2015 and is filed under ,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...