Dość nietypowe połączenie słodkiej kukurydzy i pikantnych klopsików, które w towarzystwie mleka kokosowego i kolendry smakuje rewelacyjnie! Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji :D
Pages
▼
25 cze 2017
24 cze 2017
Sernik z ciasteczkami i śmietankowym lukrem
Cudownie kremowy sernik z mnóstwem chrupiących ciasteczek i kwaskowym śmietankowym lukrem. Czyż to nie brzmi i nie wygląda pysznie? :) Przekonajcie się sami!
17 cze 2017
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym
Ta tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie!
16 cze 2017
Maślane przegrzebki z ziołowym ryżem i zielonym groszkiem
Kiedy pierwszy raz spróbowałam przegrzebków w jednej z restauracji, wiedziałam że przyrzadzenie ich w domu to kwestia czasu :) Przegrzebki są aksamitne, delikatne, pachnące masłem, po prostu petarda! Do tego smażony ryż z mnóstwem aromatycznych ziół i dodatkiem zielonego groszku, który nadaje całości delikatnej słodyczy i świetnie balansuje intensywny smak ziół.
Shake truskawkowo- malinowy
Szybkie, pyszne i mega owocowe! :) W zdrowszej wersji pomijamy lody, a owoce dodajemy mrożone. Całość można dosłodzić miodem lub ksylitolem. Pychota!
15 cze 2017
Ice tea brzoskwiniowa
Mrożona herbata zrobiona w domu, bez kilogramów cukru i polepszaczy smaku jest fantastyczna! Naprawdę warto ją przygotować. Wystarczy jedno podejście, a już nigdy nie kupicie gotowca :)
Tarta z porem i szynką - na idealnie kruchym cieście
Tarty to jest to, co lubię przygotowywać najbardziej. I chodzą słuchy, że wychodzi mi to całkiem nieźle :) Dziś mam dla Was dość klasyczne połączenie, czyli por i szynka, ale przełamane serem pleśniowym i cytrynowym tymiankiem, a do tego delikatne, idealnie kruche ciasto. Prawdziwa smakowa bomba! :)
4 cze 2017
Szparagi zapiekane z boczkiem, parmezanem i tymiankiem
Kolejny, szybki, prosty i pyszny pomysł na szparagi. Wystarczy owinąć je plastrami boczku, posypać parmezanem i tymiankiem i reszta robi się sama! Tak przygotowane szparagi wraz z jajkiej w koszulce stanowią świetną propozycję śniadaniową. Idealnie komponują się z młodymi ziemniakami i pomidorkami w wersji obiadowej, a ułożone na listkach rukoli i skropione octem balsamicznym będą przepyszną kolacją. Brzmi świetnie? :) A do tego do ich przygotowania wystarcza jedyne 15 min! :)
Makaron ze szparagowym pesto, pomidorami i fetą
Pamiętacie pyszne szparagowe pesto? Mam dla was kolejną propozycję na jego wykorzystanie. Makaron, pomidory, feta - niesamowicie proste i niesamowicie pyszne połączenie! Jeśli macie w domu szparagi to nie wahajcie się ich użyć! :)