SKŁADNIKI (2 porcje)
pudding
- 200-250g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżeczka wody różanej
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
mus rabarbarowy
- 2 duże łodygi rabarbaru
- 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego
- 2-3 łyżki ksylitolu (w zależności od kwaśności rabarbaru)
- świeże truskawki do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Łączymy ze sobą jogurt, wodę różaną, miód i nasiona chia. Odstawiamy na 15 min, ponownie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min. 2-3 h.
- Rabarbary obieramy ze skórki, kroimy w ok 1 cm kawałki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podlewamy 50-100 ml wody i dusimy rabarbar do miękkości.
- Kiedy kawałki rabarbaru się rozpadną i utworzą mus, dodajemy ksylitol oraz ekstrakt waniliowy. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
- Pudding chia rozkładamy do szklanek, na wierzch wykładamy schłodzony mus. Całość podajemy ze świeżymi truskawkami.
Pychotka! A wygląda nieziemsko!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.com/2017/05/28/kalafiorowe-curry-z-szpinakiem/
Rabarbalove zawsze jest pyszne! :D
OdpowiedzUsuńWow, this is fascinating reading. I am glad I found this and got to read it. Great job on this content. I liked it a lot. Thanks for the great and unique info
OdpowiedzUsuń안마
(jk)