Migdałowo-waniliowy pudding chia z mango

Kolejna propozycja przygotowania "samo-robiącego" się puddingu chia. Tym razem do jego przygotowania użyłam mleka migdałowego i ekstraktu waniliowego. Całości soczystości i słodyczy dodało dojrzałe mango, a cynamon wniósł odrobinę pikanterii. Puddingi chia obok owocowych koktajli to moje ulubione drugie śniadania :) 




SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 150 ml mleka migdałowego
  • 2 lekko czubate łyżki nasionek chia
  • 1 łyżka ksylitolu lub miodu/stewii/syropu z agawy
  • 1 łyżka domowego ekstraktu z wanilii
  • 1/2 mango
  • 1 łyżka siekanych migdałów
  • 2 duże szczypty cynamonu


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W kubku mieszamy mleko migdałowe, chia, oraz ekstrakt waniliowy.
  2. Ksylitol rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 min, ponownie mieszamy. Rozlewamy do szklanek i wstawiamy na noc do lodówki.
  3. Mango kroimy w drobną kostkę i układamy na puddingu, posypujemy migdałami oraz cynamomen.
Smacznego!







Wiosenny detoks

This entry was posted on 6 mar 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

8 Responses to “Migdałowo-waniliowy pudding chia z mango”

  1. Wygląda przepięknie i musi być pyszny !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Jest pych! Jak ktoś lubi bardzo słodkie to można więcej słodzidełka dodać :)

      Usuń
  2. Śniadanko wygląda ślicznie, a mleko migdałowe, mango i chia wydają się być cudowną kompozycją;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeśli smakuje, tak jak wygląda to musi być obłędne! :D
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. trzeba przetestować żeby się przekonać :D

      Usuń
  4. prezentuje się obłędnie! a puddingi z chia uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) ja też je uwielbiam, są cudowne! :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...