Genialna pasta na kanapki z tuńczykiem i jajkiem, której smak świetnie buduje sos tabasco i odrobina świeżego oregano. Do tego świeża grahamka, plaster pomidora i pyszne śniadanie gotowe :) Jeśli do pasty dodamy same żółtka, to będzie ona stanowiła fantastyczny farsz do nadziania pozostałych białek.
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka
- 1/2 niedużej szalotki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- kilka gałązek świeżego oregano
- kilka kropli sosu tabasco
- 1 kopiasta łyżeczka majonezu
dodatkowo
- grahamka
- pomidor
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jajka gotujemy na twardo, tak aby żółtko było lekko pomarańczowe (wkładamy jajka do zimnej wody, włączamy ogień i nastawiamy czasomierz na 12 min).
- Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę.
- Tuńczyka odedzamy od sosu i dodajemy do jajek.
- Szalotkę, szczypiorek i oregano drobno siekamy i dodajemy do reszty składników.
- Na koniec dodajemy sos tabasco oraz majonez i przy pomocy widelca łączymy wszystkie składniki w pastę.
- Podajemy ze świeżą grahamką i plastrami pomidora.
Smacznego!
Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, MÓJ BLOG/ KLIK :))
Świetne zdjęcia,
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
Dziękuję, cieszę się bardzo, że się podoba :)
UsuńŚwietne zdjęcia,
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
Świetne zdjęcia,
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
Bardzo lubię pastę z tuńczyka, ale jeszcze nigdy nie dodawałam do niej sosu tabasco;)
OdpowiedzUsuńspróbuj koniecznie :)
Usuń