Owocogurt z granolą i masłem migdałowym

Jogurt, owoce i granola to połączenie, które chyba zna każdy :) Czasem z odrobiną miodu, innym razem ze szczyptą cynamonu, czy kakao. Ale gdyby tak dodać trochę masła migdałowego? :) Dla mnie bomba :) 

SKŁADNIKI (1 porcja)

  • 125g jogurtu naturalnego 
  • 4 łyżki ulubionej granoli
  • 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego)
  • maliny, borówki i truskawki 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki.
  2. W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę, masło migdałowe i owoce.
  3. Podajemy od razu, wtedy granola pozostanie chrupiąca.

Smacznego!





This entry was posted on 23 mar 2015 and is filed under ,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

8 Responses to “Owocogurt z granolą i masłem migdałowym”

  1. coś pysznego! w prostocie tkwi smak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak :) Czasem lubię poeksperymentować, ale czasem najprostrze rzeczy smakują najlepiej :)

      Usuń
  2. Masła migdałowego jeszcze nie miałam okazji próbować, a na pewno smakuje pysznie, bo ja po prostu kocham migdały;)
    Robisz naprawdę ładne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj koniecznie, jest bardziej kremowe i delikatne niż orzechowe, ja je uwielbiam :)
      Dziękuję :) O tym jak nauczyłam się w jeden dzień robić zdjęcia o kilka klas lepsze napiszę wkrótce na blogu :)

      Usuń
  3. Wygląda obłędnie :) nie mogę doczekać się sezonu na maliny i truskawki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też! Czekam jeszcze z utęsknieniem na nektarynki, takie słodkie i chrupkie :D

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...