Jogurt, owoce i granola to połączenie, które chyba zna każdy :) Czasem z odrobiną miodu, innym razem ze szczyptą cynamonu, czy kakao. Ale gdyby tak dodać trochę masła migdałowego? :) Dla mnie bomba :)
- 125g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki ulubionej granoli
- 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego)
- maliny, borówki i truskawki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki.
- W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę, masło migdałowe i owoce.
- Podajemy od razu, wtedy granola pozostanie chrupiąca.
Smacznego!
Idealne na śniadanko :D
OdpowiedzUsuńDokładnie :D
Usuńcoś pysznego! w prostocie tkwi smak :)
OdpowiedzUsuńOj tak :) Czasem lubię poeksperymentować, ale czasem najprostrze rzeczy smakują najlepiej :)
UsuńMasła migdałowego jeszcze nie miałam okazji próbować, a na pewno smakuje pysznie, bo ja po prostu kocham migdały;)
OdpowiedzUsuńRobisz naprawdę ładne zdjęcia:)
Spróbuj koniecznie, jest bardziej kremowe i delikatne niż orzechowe, ja je uwielbiam :)
UsuńDziękuję :) O tym jak nauczyłam się w jeden dzień robić zdjęcia o kilka klas lepsze napiszę wkrótce na blogu :)
Wygląda obłędnie :) nie mogę doczekać się sezonu na maliny i truskawki :)
OdpowiedzUsuńJa też! Czekam jeszcze z utęsknieniem na nektarynki, takie słodkie i chrupkie :D
Usuń