Pasta z tuńczyka z jajkiem, szczypiorkiem i sosem tabasco

Genialna pasta na kanapki z tuńczykiem i jajkiem, której smak świetnie buduje sos tabasco i odrobina świeżego oregano. Do tego świeża grahamka, plaster pomidora i pyszne śniadanie gotowe :) Jeśli do pasty dodamy same żółtka, to będzie ona stanowiła fantastyczny farsz do nadziania pozostałych białek.

SKŁADNIKI (2-3 porcje)

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 1/2 niedużej szalotki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kilka gałązek świeżego oregano
  • kilka kropli sosu tabasco
  • 1 kopiasta łyżeczka majonezu

dodatkowo

  • grahamka
  • pomidor


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jajka gotujemy na twardo, tak aby żółtko było lekko pomarańczowe (wkładamy jajka do zimnej wody, włączamy ogień i nastawiamy czasomierz na 12 min). 
  2. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w kostkę.
  3. Tuńczyka odedzamy od sosu i dodajemy do jajek.
  4. Szalotkę, szczypiorek i oregano drobno siekamy i dodajemy do reszty składników.
  5. Na koniec dodajemy sos tabasco oraz majonez i przy pomocy widelca łączymy wszystkie składniki w pastę.
  6. Podajemy ze świeżą grahamką i plastrami pomidora.
Smacznego!








Wielkanocne Smaki - edycja V

This entry was posted on 28 mar 2015 and is filed under ,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

7 Responses to “Pasta z tuńczyka z jajkiem, szczypiorkiem i sosem tabasco”

  1. Wygląda przepysznie :)
    Pozdrawiam serdecznie, MÓJ BLOG/ KLIK :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne zdjęcia,
    Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, cieszę się bardzo, że się podoba :)

      Usuń
  3. Świetne zdjęcia,
    Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne zdjęcia,
    Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię pastę z tuńczyka, ale jeszcze nigdy nie dodawałam do niej sosu tabasco;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...