Jestem z powrotem :) Wakacyjny, upalny czas sprawił, że prawie w ogóle nie włączałam komputera, a tym samym zaniedbałam trochę blogowanie, za co Was bardzo przepraszam. Ale już wszystko wraca do normy :) Na początek mam dla Was zdrową i pyszną propozycję na śniadanie - serniko jaglankę z jagodami. Spróbujcie koniecznie :)
SKŁADNIKI (2 porcje)
- 2/3 szklanki płatków jaglanych
- 1/3 szklanki mielonych migdałów
- 100 g białego sera chudego
- 2 duże łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2 jajka
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru
- ok 1/2 szklanki jagód
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ser, jogurt, jajka i erytrol/ksylitol/cukier miksujemy blenderem na gładką masę, jeśli masa będzie zbyt gęsta można dodać więcej jogurtu lub dodać odrobinę mleka.
- Dodajemy płatki i migdały i delikatnie mieszamy.
- Do masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.
- Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
- Foremki napełniamy masą i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.
Smacznego!
jaglanka pod każdą postacią jest wyśmienita!
OdpowiedzUsuńzdecydowanie! :)
Usuńprzepysznie musi smakować:)
OdpowiedzUsuńzachęcam do spróbowania :)
UsuńNie wyszło jak na zdjęciu jest surowe trzymam dłużej, zobaczymy 😁
UsuńPieczonej jaglanki nie robiłam! Kusisz :)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że się skusisz :)
UsuńMniam ;)
OdpowiedzUsuńnigdy dosyć przepisów z jaglanką! muszę spróbować
OdpowiedzUsuńkoniecznie :)
UsuńNajlepsza jaglanka!
OdpowiedzUsuńCzy zamiast płatków może być kasza?
OdpowiedzUsuń