Pieczona jaglanka z jagodami i serem

Jestem z powrotem :) Wakacyjny, upalny czas sprawił, że prawie w ogóle nie włączałam komputera, a tym samym zaniedbałam trochę blogowanie, za co Was bardzo przepraszam. Ale już wszystko wraca do normy :) Na początek mam dla Was zdrową i pyszną propozycję na śniadanie - serniko jaglankę z jagodami. Spróbujcie koniecznie :)



SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 2/3 szklanki płatków jaglanych
  • 1/3 szklanki mielonych migdałów
  • 100 g białego sera chudego
  • 2 duże łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru
  • ok 1/2 szklanki jagód

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ser, jogurt, jajka i erytrol/ksylitol/cukier miksujemy blenderem na gładką masę, jeśli masa będzie zbyt gęsta można dodać więcej jogurtu lub dodać odrobinę mleka. 
  2. Dodajemy płatki i migdały i delikatnie mieszamy.
  3. Do masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.
  4. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  5. Foremki napełniamy masą i wstawiamy do piekarnika na ok. 25 min.
Smacznego!




This entry was posted on 18 sie 2015 and is filed under ,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

10 Responses to “Pieczona jaglanka z jagodami i serem”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...