Kanapka z grillowanym kurczakiem.

Czasami zdarza się tak, że ugotujemyna obiad za dużo i zostaje nam co nieco na następny dzień, np. na niedzielny obiad upiekliśmy bardzo dużego kurczaka i mimo szczerych chęci domownicy nie byli go w stanie zjeść :) W takich sytuacjach łatwo można nadać daniom drugie życie. Bardzo często wykorzystuję pozostałą po obiedzie pieczeń do zrobienia przepysznych kanapek. Wystarczy dodać kilka ciekawych skłdników i można stworzyć naprawdę coś wspaniałego :)


SKŁADNIKI

2 kromki ulubionego pieczywa ( u mnie chleb staropolski)
pieczony kurczak ( u mnie pierś z kurczaka, doskonałe będą też udka czy skrzydełka lub pieczony schab)
pomidor
czerwona cebula
kiełki ( lucerny, brokuła, rzodkiewki)
majonez
krem balsamiczny


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Mięso pokroić w nieduże kawałki ( jeśli używamy skrzydełek lub udek, po prostu oddzielić mięso od kości i porwać w mniejsze kawałki).

2. Na kromce rozsmarować majonez, ułożyć kiełki, kurczaka, a na nim na przemian pomidory z cebulką.

3. Na koniec delikatnie skropić kremem balsamicznym.

Smacznego!


This entry was posted on 12 sie 2014 and is filed under ,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Kanapka z grillowanym kurczakiem.”

  1. o, tak - przecz z marnotrawstwem! taka kanapka to świetny pomysł na wykorzystanie resztek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszna i sycąca kanapka - super rozwiązanie!

    w wolnej chwili zapraszam do siebie!
    http://kuchniaczarow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...