Przepiórcze jajeczka zapiekane w kokilkach.

Śniadania wcale nie muszą być nudne, wystarczy szczypta kreatywności, kilka minut w zanadrzu i można stworzyć coś prostego i naprawdę pysznego, np. przepiórcze jajeczka zapiekane z pieczarkami i sosem śmietanowym z dodatkiem parmezanu. 




SKŁADNIKI (1 porcja)

3 jajka przepiórcze
1 duża pieczarka
2-3 pomidorki koktajlowe
dymka
łyżka śmietany
parmezan
bazylia
sól
pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.  Pieczarki umyć i posiekać w niedużą kostkę, dymkę oraz bazylię drobno posiekać i wymieszać z pieczarkami. Śmietanę wymieszać z parmezanem sola i pieprzem. Warzywa połączyć ze śmietaną.

2. Warzywa wymieszane z sosem ułożyć w kokilkach, wbić jajka, ułożyć pomidorki pokrojone w ćwiartki i posypać parmezanem lub solą. 

3. Zapiekać ok 10-12 minut w 180 °C, aż jajka się zetną.




This entry was posted on 30 kwi 2014 and is filed under ,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...