Zapiekanki z cukinią, pomidorem, fetą i oliwkami

Pyszne, kolorowe zapiekanki, które znikają ze stołu w oka mgnieniu :) Polecam na sycące śniadanie lub szybką kolację. 

SKŁADNIKI (4 szt.)

  • 4 kromki chleba pełnoziarnistego ( u mnie graham)
  • 4 plastry pomidora
  • 8 plasterków cukinii
  • 4 zielone oliwki
  • 2 łyżki sera feta
  • 4 plasterki mozarelli
  • listki świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • świeżożmielony pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kromki chleba delikatnie skrapiamy oliwą, układamy plastry cukinii i pomidora. 
  2. Całość posypujemy pokruszonym serem feta, mozarellą i oliwkami pokrojonymi w małe plasterki.
  3. Doprawiamy świeżozmielonym pieprzem. Układamy listki bazylii i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 min.
  4. Po wyjęciu z piekarnika układamy na zapiekankach listki świeżej bazylii.

Smacznego!



This entry was posted on 27 lip 2015 and is filed under ,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Zapiekanki z cukinią, pomidorem, fetą i oliwkami”

  1. pychooota! obiad idealny na lato :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. będ pyszne o każdej porze dnia :D polecam gorąco :D

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...