Maslankowy koktajl z czerwona porzeczka i wanilia

Trzy proste składniki : czerwone porzeczki, wanilia i maślanka i blender wystarczą aby stworzyć to cudo :) Jeśli macie jeszcze trochę porzeczek, albo zamroziliście już zapasy na zimę, koniecznie wyciągnijcie garstkę i spróbujcie tego koktajlu. Naprawdę warto!

SKŁADNIKI (1 porcja)

  • 125 ml maślanki
  • 100g czerwonych porzeczek
  • 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka ksylitolu


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Porzeczki dokładnie myjemy i odrywamy od gałązek,
  2. Owoce, maślankę, ksylitol i wanilię umieszczamy w blenderze i miksujemy.
  3. Przelewamy do szklanek i podajemy od razu.

Smacznego!




This entry was posted on 1 wrz 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Maslankowy koktajl z czerwona porzeczka i wanilia”

  1. Wspaniały przepis, prosty i pyszny! Piękne zdjęcia :) Zapraszam do mnie na sok z ananasa , pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam koktajle z czerwonej porzeczki. Twój wygląda bardzo zachęcająco :-).

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...