Bardzo prosta i bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Świetna na kolację, czy lunch do pracy. Zawsze szybko znika ze stołu :)
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 malutka puszka kukurydzy
- 1 malutka puszka czerwonej fasoli
- 1/2 czerwonej cebuli
- 3 jajka ugotowane na twarto
- 3 nieduże ogórki kiszone
- majonez
- sól
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wstawić wodę w rondelku, gdy zacznie wrzeć włożyć delikatnie jajka i gotować 5 -5,5 minuty. Jajka są wtedy ugotowane na twarto, a żółtko jest idealnie ścięte i ma piękny żółto- pomarańczowy kolor. Przełożyć do miseczki z zimną wodą i wystudzić.
- Cebulkę i ogórki pokroić w dość drobną kostkę.
- Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolę odcedzić i dodać do pozostałych składników.
- Jajka obrać i pokroić w kostkę, wsypać do miseczki.
- Dodać dużą łyżkę majonezu i doprawić solą oraz pieprzem.
Smacznego!