Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Bardzo prosta i bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Świetna na kolację, czy lunch do pracy. Zawsze szybko znika ze stołu :) 


SKŁADNIKI


  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 malutka puszka kukurydzy
  • 1 malutka puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 jajka ugotowane na twarto
  • 3 nieduże ogórki kiszone
  • majonez
  • sól
  • pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


  1. Wstawić wodę w rondelku, gdy zacznie wrzeć włożyć delikatnie jajka i gotować 5 -5,5 minuty. Jajka są wtedy ugotowane na twarto, a żółtko jest idealnie ścięte i ma piękny żółto- pomarańczowy kolor. Przełożyć do miseczki z zimną wodą i wystudzić.
  2. Cebulkę i ogórki pokroić w dość drobną kostkę. 
  3. Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolę odcedzić i dodać do pozostałych składników.
  4. Jajka obrać i pokroić w kostkę, wsypać do miseczki.
  5. Dodać dużą łyżkę majonezu i doprawić solą oraz pieprzem. 
Smacznego!




This entry was posted on 6 paź 2014 and is filed under ,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...