Pasta z awokado, koziego serka, chilli i bazylii

Kremowa pasta z awokado, z nutą chilli i aromatyczną bazylią, jajko w koszulce, świeże pieczywo i cudowne śniadanie gotowe :) Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem koziego serka, użyjcie zwykłego serka kremowego również będzie pyszne.

SKŁADNIKI

  • 1 dojrzałe awokado (polecam odmianę hass)
  • 2 łyżki koziego serka kremowego /twarożku
  • 10-15 listków bazylii
  • 1/4 papryczki chilli
  • 2 łyżki soku z limonki
  • sól
  • pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy łyżeczką miąższ.
  2. Dodajemy kozi serek, posiekaną bazylię, chilli oraz sok z limonki i ugniatamy widelcem, aż do połączenia składników.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. Świetnie smakuje z plastrem pomidora i jajkiem w koszulce lub sadzonym.

Smacznego!



This entry was posted on 1 lis 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

4 Responses to “Pasta z awokado, koziego serka, chilli i bazylii”

  1. z niebywałą chęcią zjadłabym taką pastę, nigdy nie próbowałam ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią zjadłabym taką pastę :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...