Kremowa pasta z awokado, z nutą chilli i aromatyczną bazylią, jajko w koszulce, świeże pieczywo i cudowne śniadanie gotowe :) Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem koziego serka, użyjcie zwykłego serka kremowego również będzie pyszne.
- 1 dojrzałe awokado (polecam odmianę hass)
- 2 łyżki koziego serka kremowego /twarożku
- 10-15 listków bazylii
- 1/4 papryczki chilli
- 2 łyżki soku z limonki
- sól
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy łyżeczką miąższ.
- Dodajemy kozi serek, posiekaną bazylię, chilli oraz sok z limonki i ugniatamy widelcem, aż do połączenia składników.
- Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Świetnie smakuje z plastrem pomidora i jajkiem w koszulce lub sadzonym.
Smacznego!
z niebywałą chęcią zjadłabym taką pastę, nigdy nie próbowałam ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
dziękuję na pewno zajrzę:)
UsuńZ chęcią zjadłabym taką pastę :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń