Sałatka z wędzonego kurczaka i różowych winogron podana w makaronowych muszlach.

Mam nadzieję, że conchiglioni jeszcze Wam się nie znudziło :) Tym razem propozucja jego podania na zimno, jako przekąskę. Od dawien dawna robię sałątkę z wędzonego kurczaka, makaronu i winogron, postanowiłam ją trochę zmodyfikować i zamiast dodawać do niej makaron w tradycyjny sposób, nadziałam pozostałymi składnikami sałatki ugotowane wcześniej makaronowe muszle. Smak jest rewelacyjny :)

SKŁADNIKI

3 udka wędzonego kurczaka
ok. 20 różowych lub czarnych winogron ( zielone się nie nadają)
15-20 makaronowych muszli 
1 łyżka majonezu
pieprz
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Muszle ugotować w lekko osolonej wodzie, tak aby były lekko al dente ( ok. 12-13 min). Wystudzić.

2. Udka kurczaka obrać ze skórki. Pozostałe mięso oddzielić od kości i pokroić w niedużą kostkę.

3. Winogrona przekroić na ćwiartki i usunąć pestki.

4. Kurczaka, winogrona, majonez wymieszać w miseczce i dodać sól i pieprz do smaku.

5. Muszle nadziać przygotowaną sałatką i podawać jako przekąskę, świetnie sprawdza się również jako lunch, czy kolacja.

Smacznego!


Dieta Śródziemnomorska

This entry was posted on 30 sie 2014 and is filed under ,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...