Uwielbiam pumpernikiel, ale przez bardzo długi czas całkowicie o nim zapomniałam. Nie dawno przykuł on moją uwagę na sklepowej półce i trafił do koszyka. Na pierwszy ogień poszły oczywiście kanapki z twarożkiem i rzodkiewką, które zawsze zajadałam w dzieciństwie. Druga wersją pumpernikla, którą się zawsze zajadałam był on w wersji słodkiej z delikatnym lejącym miodem. Tę słodką wersję postanowiłam trochę 'stuningować' i wyszło coś niesamowicie prostego i niesamowicie pysznego :)
2 kromki pumpernikla
serek ricotta ( lub kremowy serek kanapkowy)
miód o delikatnym smaku - akacjowy, malinowy, wielokwiatowy
maliny/jeżyny/borówki/truskawki
świeża mięta/melisa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na kromkach pumpernikla rozsmarować ricottę.
2. Na serku ułożyć owoce, listki mięty i polać całość miodem.
Smacznego!