Makaron pełnoziarnisty z nektarynką, orzechami włoskimi i świeżą miętą.

Dziś w zasadzie mam dla Was nie przepis, a bardziej sposób podania makaronu. Bowiem najtrudniejszą z czynności wymaganych do zrobienia tego dania jest jego ugotowanie ;) Makaron, nektarynka, do tego chrupiące orzechy i świeża mięta, a to wszystko polane jogurtem - pychotka!




SKŁADNIKI (1 porcja)

makaron pełnoziarnisty 
nektarynka
kilka orzechów włoskich
świeża mięta
100 ml jogurtu naturalnego
brązowy cukier


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzić.

2. Nektarynkę pokroić w dowolne kawałki. Orzechy lekko przesiekać (można wcześniej podprażyć).

3. Na talerz wyłożyć makaron, ułożyć nektarynki i orzechy. Następnie polać jogurtem, posypać brązowym cukrem i listkami świeżej mięty.

Smacznego!






This entry was posted on 8 maj 2014 and is filed under ,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...