Sorbet malinowo- truskawkowy na mleku migdałowym

Co tam, że mamy astronomiczną zimę. W zasadzie to czuć już wiosnę. A po wiośnie zaraz jest lato- a jak lato to pyszne owocowe sorbety :D Poza tym na owocowe sorbety każda pora jest dobra hihi :) Ten twór jest bardziej kremowy niż tradycyjny sorbet bo jest na mleku, a konkretnie na mleku migdałowym, które nadaje całości bardzo ciekawego smaku i delikatności, a przy tym wciąż pozostaje zdrowy i niskokaloryczny. Pycha!


SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 1/2 szklanki mrożonych malin
  • 1/2 szklanki mrożónych truskawek
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżka soku z limonki (opcjonalnie)



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.
  2. Przekładamy do pucharków i zajadamy.
  3. Lodów nie mrozimy, tylko konsumujemy od razu. W czasie miksowania owoce się lekko rozmrażają i lepiej nie mrozić ich kolejny raz. Ale bez obaw, lody na pewno się nie zmarnują :)
Smacznego! :)





Zdrowa przekąska

This entry was posted on 17 lut 2015 and is filed under ,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

6 Responses to “Sorbet malinowo- truskawkowy na mleku migdałowym”

  1. Delikatny, truskawkowy deser, mmmm :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie pyszności, uwielbiam takie sorbety/szejki! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tez je kocham :D u mnie to jeden z głównych składników codziennej diety, prawie codziennie je jem/pije na drugie śniadanie albo podwieczorek :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...