Płatki jaglane z musem rabarbarowo- truskawkowym i nerkowcami

Szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie - czyli takie jak lubię najbardziej :) Delikatne płatki jaglane, słodko- kwaśny rabarbar i chrupiące nerkowce. Czy potrzeba czegość więcej do miłego rozpoczęcia dnia? :)



SKŁADNIKI (1 porcja)


  • 300 ml mleka roślinnego lub krowiego
  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżeczka ksylitolu lub innego słodzidełka
  • 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego


dodatkowo


  • 3 łyżki musu rabarbarowego z tego przepisu
  • kilka nerkowców
  • 1 łyżeczka nasionek chia
  • 1 łyżeczka błonnika witalnego (babka płesznik)



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


  1. Mleko wlewamy do rondelka i zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć wrzucamy płatki, ksylitol oraz wanilię i gotujemy ok. 3 min. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 minut.
  2. Orzechy nerkowca podprażamy i siekamy.
  3. Płatki jaglane przekłądamy do miseczki, na wierzchu polewamy musem i posypujemy orzechami, chia oraz błonnikiem.

Smacznego :)



Rabarbarowa rewolucja

This entry was posted on 13 maj 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

6 Responses to “Płatki jaglane z musem rabarbarowo- truskawkowym i nerkowcami”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...