Kolejny pomysł na super zdrowy i pyszny koktajl. Swoją zdrową moc zawdzięcza młodemu jęczmieniowi i błonnikowi witalnemu (babka płesznik), a smak kwaśnemu jabłuszku i kremowemu bananowi - najlepiej gdy jest jeszcze lekko zielony :)
SKŁADNIKI (1 porcja)
- 1 kwaśne jabłko
- 1 banan (najlepiej lekko zielony)
- 1 łyżeczka młodego jęczmienia
- 1 łyżeczka błonnika witalnego
- sok z 1/4 cytryny
- 100 ml jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w mniejsze kawałki (można użyć jabłka ze skórką). Banan obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
- Owoce umieszcamy w blenderze, dodajemy jęczmień, błonnki, sok z cytryny oraz jogurt naturalny i miksujemy.
- Przelewamy do szklanki i podajemy od razu.