Jeśli lubice nachosy to koniecznie wypróbujcie przepis na pomidorową salsę. Robi się ją w 5 minut, a smak jest naprawdę rewelacyjny. Czuć w niej lekką nutę świeżych ziół i odrobinę ostrości dzięki czosnkowi. Salsa w połączeniu z nachosami stanowi duet doskonały. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do mięs z grilla.
- 10 pomidorków koktajlowych
- 10 listków świeżej bazylii / gałązki świeżzego oregano lub tymianku
- 1 ząbek czosnku
- 1-2 łyżki ketchupu ( najlepej pudliszki albo heinz)
dodatkowo:
- ulubione nachosy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pomidorki umyć, jeśli są duże przekroić na pół. Czosnek obrać ze skóki pokroić na mniejsze kawałki.
- Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę.
- Przełożyć do miseczki i podawać z nachosami albo jako dodatek do mięs z grilla.
Smacznego!
świetny pomysł:) przyda się na imprezę:)
OdpowiedzUsuńDokładnie :) Na imprezach znika naprawdę szybko!
Usuń