Jajeczne wrapy z awokado, kozim serem i sosem czosnkowym

Kolejny pomysł na to, aby śniadanie nie bylo nudne. Niesamowicie proste i pyszne wrapy (bez węglowodanów), które robi się... z jajek i odrobiny mleka, a potem nadziewa czym dusza zapragnie :) Są genialne!

SKŁADNIKI (3-4 wrapy)

naleśniki jajeczne

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • kilka gałązek szczypiorku
  • pieprz
  • sól

nadzienie

  • 3-4 plasterki koziego sera (lub innego ulubionego)
  • 1 pomidor malinowy
  • 1/2 dojrzałego awokado (polecam hass)
  • 1/4 czerwonej cebuli

sos

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu (opcjonalnie)
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 ogórek małosolny
  • sól
  • pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jajka wybijamy do miseczki i rozstrzepujemy widelcem, dodajemy mleko, sól, pieprz oraz drobniutko posiekany szczypiorek.
  2. Na suchej, nieprzywierającej patelni (opcjonalnie można rozgrzać łyżkę oleju) wylewamy masę jajeczną, tak jak przy smażeniu naleśników. Przykrywamy patelnię i smażymy do momentu aż masa się zetnie, przekręcamy na drugą stronę i smażymy  jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.
  3. Ogórka małosolnego drobniutko siekamy, łączymy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy posiekaną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. Na usmażonym jajecznym naleśniku układamy pokrojonego pomidora, awokado i kozi ser. Dodajemy sos czosnkowy i zwijamy.
Smacznego!



This entry was posted on 23 maj 2015 and is filed under ,,,,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Jajeczne wrapy z awokado, kozim serem i sosem czosnkowym”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...